Συνολικές προβολές σελίδας

Πέμπτη 12 Νοεμβρίου 2015

Γαλαξίδι: Το Κατηχητικό ξεκινά


Για μιά ακόμη χρονιά η τοπική μας Εκκλησία αγκαλιάζει τη νεότητα και εκφράζει την αγάπη της προς αυτήν με την έναρξη τακτικών εβδομαδιαίων συναντήσεων που θα λειτουργήσουν και στην ενορία μας, στο Γαλαξίδι, ως Παιδικές και  Νεανικές Συντροφιές, υπό την ευλογία του Μητροπολίτου μας, του Φωκίδος κ.κ. Θεοκτίστου.  Η πρώτη συνάντηση ορίσθηκε για την ερχομένη Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2015, στις 6.30 το απόγευμα στον ιερό ναό του Αγ. Νικολάου, όπου θα διεξάγεται το Μέσο και Ανώτερο Κατηχητικό για τα παιδιά του Γυμνασίου και του Λυκείου της περιοχής τα οποία και προσκαλούνται να δώσουν το παρών τους.
Υπεύθυνοι για το Μέσο και Ανώτερο κατηχητικό σχολείο του Γαλαξιδίου για την περίοδο 2015 – 2016 έχουν ορισθεί από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φωκίδος κ.κ. Θεόκτιστο, ο οσιολογιώτατος διάκονος π. Ισαάκ Ιγγλέζος, πτυχιούχος Φιλολογίας και - υπό την ιδιότητα του εντεταλμένου κατηχητού της Μητροπόλεως - ο θεολόγος καθηγητής του Γυμνασίου Γαλαξιδίου Χάρης Ανδρεόπουλος.


 *  Τι προσφέρει το Κατηχητικό; Γνωριμία με το Θεό, με την πίστη μας, με την παράδοση της Εκκλησίας μας. Δεν πρόκειται για ένα «μάθημα» προσφοράς γνώσεως, όπως στο σχολείο, αλλά για ουσιαστική προσέγγιση στην Ορθοδοξία και το χαρούμενο βίωμα της Χριστιανικής ζωής. Στο κατηχητικό μπορεί το παιδί να ζήσει την αγάπη, τη χαρά, την προσφορά, την κοινωνικότητα, τη συνεργασία. Mέσα από τη νεανική συντροφιά της Ενορίας το παιδί βιώνει την Εκκλησία ως αγκαλιά, την ενορία ως οικογένεια, τον διπλανό του ως αδελφό και αυτή η αίσθηση της συμπoρεύσεως είναι περισσότερο απαραίτητη σήμερα. Όπως και να το κάνουμε η εποχή μας – εποχή κρίσεως σε όλα τα επίπεδα – δοκιμάζει τις αντοχές όλων μας και γίνεται όλο και περισσότερο φανερό ότι χωρίς Θεό και ιδανικά δεν μπορούμε να προχωρήσουμε αλώβητοι. Το Κατηχητικό προσφέρει και τα δυο, Θεό και ιδανικά και είναι πιο επίκαιρο από ποτέ. Το Κατηχητικό του Γαλαξιδίου «ανοίγει τα πανιά» του και σας προσκαλεί να γίνετε (γίνουμε) συνταξιδιώτες.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου